Energieleveranciers vergelijken

Door de vrije energiemarkt is het er niet eenvoudiger op geworden om energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Er zijn heel veel verschillende leveranciers die ieder hun eigen contract hebben met kortingen en acties dat je niet meer ziet wie het voordeligste is in jouw situatie.

Heb je eenmaal een mooi contract dan is het logisch dat je niet zomaar overstapt. Maar door het continu veranderen van de markt zit je al snel met een veel te duur energiecontract.

Energieleveranciers vergelijken is vandaag de dag niet moeilijk meer, met behulp van een vergelijker heb je snel inzicht in je situatie of je te veel betaald of niet.

De resultaten worden op prijs gerangschikt want dit is uiteindelijk waar het om gaat, lage maandelijkse lasten. Niemand hoeft meer te veel te betalen voor gas en stroom door te vergelijken.

Let op: Zit ja al heel erg lang bij dezelfde leverancier dan ga je vanzelf te veel betalen. Energieleveranciers concurreren vooral om klanten binnen te halen en niet om te behouden. 

Energietarieven vergelijken?

Met de online energievergelijker kun je snel en eenvoudig tarieven van verschillende energieaanbieders met elkaar vergelijken. Op die manier heb je de mogelijkheid de aanbieder te kiezen die aansluit op je persoonlijke situatie.

 Scherpe kortingen en welkomstkortingen worden aangeboden om je als klant binnen te halen. Goed voor de consument, je betaalt iedere maand of jaarlijks een stuk minder voor je energierekening. Een vergelijker doet maar één ding, de goedkoopste deals op een rijtje zetten voor jouw situatie. Welk moment in het jaar ook, iedere dag kun je het overzicht bekijken en vergelijken met je eigen contract.

Energieleveranciers vergelijken is vrij eenvoudig, kijk hoe het werkt:

  • vul je verbruik en je gegevens in
  • gebruik eventueel de filter voor je persoonlijke situatie
  • bekijk en kies de beste deal
  • sluit het contract af en begin met besparen

Bij veel leveranciers wordt de overstap compleet voor je geregeld, ook het opzeggen van je huidige leverancier hoef je niets voor te doen.

Overstappen?

Geruisloos stap je over zonder een moment zonder stroom of gas te komen zitten. Een onafhankelijke vergelijker kiest altijd de beste deals voor de consument in iedere situatie.

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen naar Antwerpen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Veel gestelde vragen bij het overstappen of vergelijken van energieleveranciers.

Veel mensen zijn niet goed op de hoogte of hebben veel vragen bij het overstappen naar een andere energieleverancier. Wanneer moet ik overstappen, wat is de voordeligste energieleverancier en nog veel meer vragen die naar bovenkomen bij het vergelijken van energieleveranciers. We hebben voor iedere situatie de belangrijkste vragen op een rijtje gezet. Zo heb je altijd de beste deal voor je eigen situatie en ben je het voordeligst uit.

Is er een bepaald moment dat je moet overstappen?

Heeft je contract geen einddatum dan is deze vrij opzegbaar en kun je direct energie vergelijken en overstappen. Is de einddatum meer als 2 maanden ver dan is het verstandiger om er nog even mee te wachten. Stap je te vroeg over dan riskeer je een boete wegens te vroeg overstappen, dit noemt men een opzegboete en loop je de welkomstkorting mis. Zes tot acht weken voor het verstrijken van de einddatum is het goede moment om over te stappen van leverancier. De twee contracten lopen dan naadloos in elkaar over en betaal je nooit te veel.

Moet ik mijn huidige contract zelf opzeggen?

Veel leveranciers zeggen je huidige contract voor je op, zo kun je eenvoudig en zonder zorgen overstappen naar een andere voordeligere energieleverancier. Zo wordt overstappen en geld besparen wel heel eenvoudig voor je gemaakt, kies de beste deal en klaar!

Wat is de goedkoopste energieleverancier?

Het is niet eenvoudig om de voordeligste leverancier te vinden die bij jou situatie past, was het wel eenvoudig dan waren de energievergelijkers niet nodig geweest. Energie en gasleveranciers strijden iedere dag weer met elkaar om klanten binnen te halen. De leverancier die voor jou goedkoop is hoeft voor iemand anders niet voordelig te zijn maar juist een stuk duurder. Maak dus altijd een vergelijking om te kijken welke leverancier op dat moment het voordeligste is.

Is direct bij een energieleverancier niet voordeliger?

Nee, de contracten die energievergelijkers afsluiten met een energieleverancier zijn goedkoper dan dat je zelf een abonnement afsluit. Veel mensen maken gebruik van energievergelijkers, daarom ontstaat er ook tussen de vergelijkers een soort concurrentiestrijd om bovenaan het zoekoverzicht te komen. Dubbel voordeel dus.

Is een meerjarig contract beter als een eenjarig contract?

Het voordeligst ben je uit met een eenjarig contract, de tarieven voor meerjarige contracten zijn wel beter maar door de welkomstkorting die je veel krijgt is het aantrekkelijker om ieder jaar over te stappen.

Leveren energieleveranciers écht groene stroom

Veel energieleveranciers leveren inmiddels wel groene energie, toch zijn er wel grote verschillen. Het aandeel per leverancier loopt ook enorm uiteen. Sommige energieleveranciers leveren het niet alleen maar investeren ook in duurzaamheid. Wil je zeker zijn van groene energie dan kun je groene energie uit Nederland selecteren op de vergelijker. Zo ben je zeker van echt groene stroom.

Duurt overstappen lang?

Gemiddeld duurt het vier tot zes weken voordat alles is geregeld. Voor de leverancier is er een hoop te regelen en je hebt een wettelijke bedenktijd van twee weken. Je komt in ieder geval nooit zonder stroom of gas te zitten. Vind je dit te lang duren dan is het mogelijk een spoedaanvraag aan te vragen, hiervoor kun je contact opnemen met de vergelijker die je overstap regelt. Bel nooit of neem nooit contact op met de energieleverancier zelf, dan kun je geen gebruik maken van de kortingen die er op dat moment gelden.

Klopt het overzicht van de vergelijker altijd? Vul je de gegevens en je verbruik goed in dan zal het bedrag juist zijn wat je moet betalen per jaar. Je nieuwe leverancier gebruikt veel het historisch verbruik welke bekent is op je adres. Niet van een jaar maar veel leveranciers gaan daarmee tot vijf jaar terug. Vind je het bedrag toch te hoog of te laag dan kun je dit naar eigen inzicht verlagen of verhogen. Bedenk wel dat je aan het eind dan een afwijkende eindafrekening krijgt. Ieder maand betaal je een voorschot, dit wordt aan het einde van het jaar verrekend bij de jaarafrekening. Let daarom goed op bij het wijzigingen van je bedragen.